dilluns, 20 de desembre del 2010

Jornada 15 - LA NOU 2 - EL PLA 2

Abans de penjar la crònica d'aquesta 15ena Jornada de Lliga, la darrera abans de l'aturada nadalenca, m'agradaria fer un petit incís sobre el funcionament d'aquest blog després dels desagradables i irrespectuosos comentaris publicats recentment en les darreres jornades per persones no identificades. NO permetrem que cap comentari de cap ANÒNIM quedi penjat de manera permanent en les cròniques publicades a partir d'avui, TOTS seràn anulats. Per comentar, opinar, valorar o criticar a l'equip (que es totalment factible sempre que sigui des del respecte) i al funcionament del mateix, CAL SIGNAR EL COMENTARI O NO ES PUBLICARÀ. Aquestes mesures es prenen després de les contsants faltes de respecte i insults sobre jugadors, directiva o cos tècnic rebudes recentment. Dit això, passem a llegir la crònica del partit contra la Nou. FORÇA PLA i Bones Festes a TOTS! (Jordi).

Jornada 15 - Diumenge 19 de Desembre de 2010 - Camp de Futbol de terra de la Nou de Gaià.
Condicions climatològiques: Cel descobert amb 15º de temperatura.
Observacions: Partit disputat sobre un camp de terra molt irregular i pedregós.

La Nou de Gaià - 2
CE El Pla de Santa Maria - 2


Gols: Miguel (p) '33 i Josep Maria Raduà '78 (des de gairebé mig del camp).

Alineació Pla: Pep Cuesta, Toni Ruiz, David Balañà (Jordi Segura '75), Joan Àlvarez, Òscar Borràs, JM Raduà, Jaume Raduà, Hicham, Miguel Muñoz, Pinxu (Jordi Ferré '45) i Dani Neff. Moha, Francesc i Dani.

Crònica del nostre Entrenador Miquel López
www.lopezentrenadors.com

Vuitè partit sense perdre del Centre d’Esports Pla de Santa Maria i això que ja fa dies que juga contra el contrari i contra altres elements, alguns d’ells aliens al futbol, però els jugadors han estat capaços d’anar superant tots els entrebancs que van sorgint i obtenint resultats positius.
El partit del passat cap de setmana es jugava a un terreny de joc molt dolen, on intentar jugar a futbol era complicat, com es va posar de  manifest, però l’equip va sortir amb ànims de fer-ho i va lluitar cada pilota, cada segon del partit per tal d’endur-se la victòria. Només la mala sort i la pèssima actuació arbitral i l’ambient antiesportiu del poc públic local que hi havia al camp, que en moments determinats va ser quasi delictiu, va fer que no sortissin amb els tres punts.
Sense saber per que els jugadors contraris, un cop més, es van emprar amb una violència física inusual, que te poc a veure amb l’esport, semblava que hi havia en joc alguna cosa més que tres punts.
El partit es va iniciar amb molta intensitat amb l’equip visitant trenant jugades des del darrera, i sovintejant les arribades a la porteria contraria, si be amb poc encert en la finalització. L’equip local endarrerit, defensant-se com podia i intentant llençar pilotes a l’esquena de la defensa contraria, fins que en una d’aquestes pilotes van aconseguir guanyar l’esquena i aconseguir l’u a zero. Només havien transcorregut deu minuts de partit i per quarta setmana consecutiva l’equip del Pla havia de remuntar el resultat, però els planencs van saber assimilar el gol i van continuar lluitant cercant el seu objectiu. En el minut 33 Jaume Raduà va ser agafat dins a l’àrea per un defensa local i l’àrbitre, que fins aquell moment havia fet un arbitratge regular xiulant molts fores de joc inexistents, va assenyalar el punt de penal. Miguel va transformar el penal en el gol de l’empat i el partit va continuar, però ja res no seria igual. Alguns jugadors locals i  part del poc públic assistent, amb megàfon inclòs, van pressionar a l’àrbitre que va canviar la seva manera de xiular i els esforços realitzats topaven frontalment contra el xiulet arbitral. Sistemàticament de manera increïble es xiulaven faltes, s’assenyalaven targetes i es seguien xiulant fores de joc. Es permetia tot a l’equip local i res als visitants.  En el minut 63, en un contacte dins l’àrea local, va expulsar al davanter visitant Dani Neff, que jugava el darrer partit amb El Pla ja que passa a jugar a l’Amateur de l’Escola de futbol de Valls.  Poc després expulsaria també, per dues targetes sense sentit a Miguel i deixaria a l’equip amb nou jugadors. 
L’equip amb tot mantenia la seriositat  i l’ordre i seguia cercant la porteria contraria. Aixì en el minut 78, Josep Maria Raduà, de fort xut , des de tres quarts de camp, aconseguiria capgirar el marcador.
En el minut 85, en una de les moltes faltes que l’àrbitre va assenyalar prop de l’àrea visitant , de Fortuny aconseguia el gol de l’empat, amb el que finalitzaria el partit.  No sense que l’àrbitre encara tingués temps d’expulsar a un tercer jugador del Pla, Jordi Farré i a dos jugadors locals, per sengles faltes.
Van esser expulsats jugadors que no van fer absolutament res antireglamentari i es van quedar sobre el terreny de joc, jugadors que van intentar agredir a contraris, que van pressionar i insultar a l’àrbitre en repetides ocasions. Incomprensible però cert.
Les sensació és que aquestes categories estan abandonades per part de la FCF i la Direcció del Col·lectiu arbitral i que adjudiquen partits a persones que ni tan sols coneixen el Reglament.  S’està fent molt mal al futbol, que cada perd més qualitat. S’està arribant a la conclusió de que tol val per tal d’aturar al contrari i guanyar un partit. Els poc jugadors que queden imaginatius, que inventen futbol poc a poc es van avorrint i ho van deixant en benefici de màquines de donar puntades, d’agredir verbal i físicament. Un públic com el que va assistir a la Nou fora bo per la salut del futbol que s’allunyés dels camps d’esport. Sens dubte aquests ingredients no fan sinó empènyer als que veuen el futbol d’un altra manera cap a l’abandó, però aquí hi ha un grup humà fort, amb un projecte sòlid de continuïtat  que cerca la  millora del futbol base local i no defallirà en l’esforç.
Sens dubte el camí és l’adequat i ho demostra com es rep a l’equip a tots els camps, es aplicable la famosa frase que s’atribueix a Cervantes al Quixot, “ Sancho, los perros ladran, señal de que cabalgamos”.
Bon Nadal a tots.
Miquel López

5 comentaris:

  1. primero de todo felices fiestas por otra parte miquel tienes toda la razon. Cuando alguien habla x detras eso quiere decir que tu estas x delante y eso es bueno jejej.Venga anonimos que esta cronica tiene pocos comentarios jejeje

    ResponElimina
  2. Un servidor també hi era, tot i passar desapercebut :D

    ResponElimina
  3. osti PERDONA Roger!! he copiat i enganxat de la web del mister i per error no hi apareixes, sorry!!! Aquí ningú passa desapercebut i menys un jugador d'equip que sempre fa pinya com tu! ànims, queda molta lliga i un tiu com tu en res torna a la titularitat. Estic a la feina i no tinc el codi per modificar-ho però aquesta tarda ho arreglo. salut!

    ResponElimina
  4. Sempre que el Pla empata, juga en caps en mal estat, o bé l'arbitratge ha estat nefast. Molta casualitat, no?

    Míster, s'ha de ser més humild i reconèixer els errors, jo vaig veure el partit i del que expliques, no és cert ni la meitat.

    Bon nadal a tots.

    ResponElimina